Veteranski Pokal Krško 2024

V sklopu našega plavalnega kluba že leta omogočamo vadbo tudi našim zagnanim rekreativcem – veteranom. Nekateri so naši bivši plavalci, ne pa vsi – naša vrata so odprta vsem, ki jih veseli rekreacija v vodi. Zavedanje o pomenu redne rekreativne športne vadbe skozi celotno življensko obdobje je pri nas vedno močnejše, kar se pozna tudi v številu veteranov – vsako leto se nam pridružijo novi. Žal so tudi oni ujeti v trenutno pomanjkanje prostorskih in časovnih možnosti, vseeno pa z voljo in vztrajnostjo, pa tudi iznajdljivostjo premagujejo tovrstne ovire.
Svoje moči so že velikokrat merili na veteranskih tekmovanjih po Sloveniji in svetu, tokrat pa so prvič imeli možnost tekmovati v domačem okolju. Naš klub je namreč organiziral Prvi veteranski Pokal Krško 2024 na brestaniškem bazenu. Prireditev je sodila v okvir praznovanja praznika MO Krško, z vzpodbudnimi besedami pa jo je odprl župan, gospod Janez Kerin, ki je pred leti tudi vadil z nami.
V lepem nedeljskem dopoldnevu so se zbrali plavalci iz Slovenije, Hrvaške in Madžarske in pokazali, kaj zmorejo v bazenu. Rezultati na tovrstnih prireditvah niso v ospredju, vseeno pa velja omeniti, da so do medalj v svojih starostnih kategorijah priplavali prav vsi, ki so zastopali naš klub, nekateri od njih pa so bili med najboljšimi tudi v absolutni konkurenci. Verjamemo, da so se med nami dobro počutili tudi gostje, večinoma so bili v Brestanici prvič in upamo, da ne tudi zadnjič.

Podrobne rezultate si lahko ogledate v povezavi spodaj.

rezultati