Multinations cup Skopje in Pokal Boberček 2024, Ravne

Skopje je minuli vikend gostilo kadetski Multinations cup, katerega se je v sklopu slovenske reprezentance udeležila tudi naša najboljša plavalka Ema Menoni. V konkurenci najboljših kadetov iz petnajstih držav se je odlično odrezala; na 200 hrbtno je bila kar šesta, na 100m hrbtno pa osma. Na 200m hrbtno je z osebnim rekordom odplavala tudi normo za Srednjeevropski kadetski pokal,  ki je letos ciljno tekmovanje za kadete in ga bo julija gostil Beograd. V skupnem seštevku je sicer zmagala Madžarska pred Grčijo in Turčijo, Slovenija pa je z maloštevilčno odpravo bila 13.
Mlajši pa so se v soboto borili na Ravnah na Koroškem, kjer je potekal Pokal Boberček, ki je štel za Razvojni pokal Slovenije.  Na prvi tekmi v velikem bazenu so krške barve  zastopali trije plavalci, ki so uspešno otvorili poletni del sezone.
Z dvema medaljama je bila najuspešnejša mlajša deklica Ana Menoni, ki je bila druga na 100m hrbtno in tretja na 400m prosto ter šesta na 50m delfin. Z medaljo in obiskom zmagovalnega odra se lahko pohvali tudi Nejc Kranjc, ki je bil na 400m prosto med dečki  tretji.
Za odplavane osebne rekorde velja pohvaliti tudi mlajšega dečka Tilna Robeka.