Državno prvenstvo mlajših in starejših dečkov in deklic, Koper 2020

Minuli vikend je v Kopru potekalo državno prvenstvo za mlajše dečke in mlajše deklice, ter dečke in deklice. Naše barve je zastopalo 13 plavalcev, plavali pa so zelo uspešno.

Najuspešnejša je bila mlajša deklica Ema Menoni, ki je štirikrat stopila na zmagovalni oder. Trikrat je bila druga in sicer v disciplinah 50 in 200 metrov hrbtno, ter 200m mešano, na tretjo stopničko pa se je zavihtela v disciplini 100 metrov delfin. Še dvakrat se je s četrtim in petim mestom v disciplinah 200m prsno ter 100m hrbtno zavihtela med najboljši deset.
Med deseterico so se pri starejših letnikih uvrstili Matija Osetič z osmima mestoma na 400 in 1500 metrov prosto, Florijan Resnik je bil sedmi na 400 metrov mešano in osmi na 200 metrov delfin, ter Maša Vasiljević šesta na 100 metrov delfin ter deveta na 800 metrov prosto in 50 metrov delfin.
Uvrstitev v deseterico sta si priplavali tudi dve štafeti dečkov. 4×100 metrov prosto je bila v postavi Kapušin, Ferenčak, Krušič in Osetič deveta, 4×100 metrov mešano pa v postavi Resnik, Krušič, Kapušin in Osetič deseta.
Za odplavane rezultate in osebne rekorde si pohvalo zaslužijo tudi Tin Babič, Anej Jurčič, Nejc Kranjc, Ožbe Pfajfar, Luka Ferenčak, Nejc Kapušin, Anej Krušič, Svit Lenartič in Nina Tomše.

rezultati starejši

rezultati mlajši