Državno prvenstvo ml.dečki in deklice, Ljubljana 2022

Minulo soboto in nedeljo je v Ljubljani na Kopališču Kodeljevo potekalo Moštveno in posamično prvenstvo za mlajše dečke in mlajše deklice. Klubske barve Celulozarja so zastopali štirje plavalci, ki so se izkazali z odličnimi nastopi in rezultati.

Najuspešnejša je bila mlajša deklica Ana Menoni, ki je v mlajšem letniku kar šestkrat stopila na zmagovalni oder. Na prvo mesto se je zavihtela trikrat in sicer v disciplinah 100m hrbtno, 100m prosto in 200m hrbtno, druga je bila na 50m hrbtno in 200m prosto, tretja pa  na 400m prosto.

S tremi osvojenimi medaljami se lahko pohvali mlajši deček Tin Babič, ki je bil srebrn na 100m delfin, dvakrat pa je bil bronast v disciplinah 50m in 100m hrbtno. V svojih preostalih treh nastopih se je tudi uvrstil med deseterico in sicer na četrto mesto na 200m hrbtno, šesto na 200m mešano in sedmo na 50m delfin.

Nejc Kranjc je imel tudi zelo uspešno državno prvenstvo z osebnimi rekordi in štirimi uvrstitvami med prvo deseterico. Najboljši sedmi je bil na 100m delfin, osmi na 400m prosto, in dvakrat deseti na 100 in 200m prosto.

Pohvale za odplavane osebne rekorde si zasluži tudi Lovro Kožar. Njegova najboljša uvrstitev je bila 23.mesto ( med 68 tekmovalci ) na 50 prsno.

V skupnem seštevku Moštvenega državnega prvenstva so naši plavalci zasedli trinajsto mesto med štiriindvajsetimi sodelujočimi klubi.

Na državnem prvenstvu so podelili tudi pokale in priznanja za plavalce in plavalke, ki so se uvrstili med prvih šestnajst plavalcev v seštevku Razvojnega pokala Slovenije, ki je potekal v tekoči sezoni. Tin Babič je bil v skupnem seštevku drugi, Ana Menoni  sedma v konkurenci s starejšim letnikom, med prejemnike priznanj pa se je uvrstil še Nejc Kranjc, ki je osvojil končno petnajsto mesto.

rezultati