Državno prvenstvo deklic, Ravne

Od petka do nedelje se je na Ravnah na Koroškem odvijalo Moštveno in posamično državno prvenstvo za dečke in deklice. Barve Celulozarja sta zastopali Ema Menoni in Sara Dobnik, ki sta se izkazali z odličnimi rezultati.

Ema Menoni je osvojila naslov državne prvakinje v disciplinah 200m hrbtno in 400m mešano, v disciplinah 200m prsno, 200m mešano, 100m prsno in 50m hrbtno pa se je zavihtela na tretje mesto, kar pomeni, da je v vseh svojih nastopih stopila na oder za zmagovalke.

Sara Dobnik je nastopila v B finalu v disciplinah 200m prsno, 100m prsno in 50m prsno, in se na 100m prsno uvrstila na deveto mesto, na 50m prsno je bila enajsta na najdaljši razdalji pa dvanajsta.

Na državnem prvenstvu so bila podeljena tudi priznanja za Razvojni pokal, ki je potekal v sezoni 2021/2022. Na stopničke se je s skupnim drugim mestom uvrstila Ema Menoni in tako tudi v tem tekmovanju zaokrožila zelo uspešno sezono.

Mlajši plavalci so s tem državnim prvenstvom zaključili sezono in jih sedaj čakajo zaslužene počitnice, kadeti, mladinci in člani pa bodo sezono zaključili čez dva tedna v Kranju na Odprtem združenem državnem prvenstvu.

rezultati