DP mlajši dečki / mlajše deklice v Mariboru

DP mlajši dečki, mlajše deklice

Serija zbiranja odličij na plavalnih državnih prvenstvih (DP) se nadaljuje tudi v letu 2017! Ekipa mlajših dečkov in mlajših deklic Plavalnega kluba Celulozar Krško je s pravkar končanega prvenstva v Mariboru po Janovi zaslugi prinesla bronasto medaljo.

Jan Kozole je odlično nastopil v prvi disciplini sobotnega programa, ko je na 50m hrbtno končal na 3. mestu. Odlično plavanje mu je uspelo tudi v zadnji disciplini nedeljskega programa, ko je na 200m hrbtno končal na 4. mestu, s hitrim plavanjem pa je navdušil tudi v najhitrejši disciplini plavalnega programa, na 50m prosto je s časom 31,18s končal na 6. mestu (med več kot 120 sodelujočimi fanti).

Med več kot 300 plavalci in plavalkami iz 28 slovenskih klubov so odlično odplavali tudi ostali Celulozarji. Eva Dobnik je bila v šestih odplavalnih nastopih najboljša na 100m prsno, ko je zasedla 20. mesto, Florijan Resnik je najboljšo uvrstitev (22. mesto v konkurenci in 9. v svojem letniku) dosegel na 200m prsno, lep zbirnik točk pa so k skupni ekipni uvrstitvi na 14. mesto prispevali tudi Aneja Arh, Gašper Božovič, Luka Ferenčak, Svit Lenartič, Miha Osetič in Jakob Rihter.

Ekipa mlajših dečkov in mlajših deklic je zaključila s poletno plavalno sezono, že naslednji teden bodo na Ravnah na Koroškem barve krškega kluba zastopali trije dečki – Tim Bizjak, Jakob Močnik in Maj Zorko.