DP letno združeno prvenstvo, Kranj

Plavalke in plavalci krškega Celulozarja so z združenega državnega prvenstva v Kranju prinesli šest medalj. S tremi medaljami je klubsko vitrino obogatila Karmen Zorič, dve medalji je osvojila Nika Bizjak, v nedeljskem popoldnevu pa je do brona priplaval tudi Tjaš Žvar.

Karmen Zorič je v konkurenci članic dve srebrni medalji osvojila na 400m prosto in 1500m prosto, bronasta je bila v disciplini 800m prosto. Do brona je prav tako dvakrat priplavala članica Nika Bizjak, ki je medalji osvojila na 100m prosto in 400m mešano, Tjaš Žvar je plaval v nedeljskem absolutnem finalu na 200m prsno in v konkurenci mladincev osvojil bronasto medaljo.

Od četrtka do nedelje je sicer v Kranju plavalo 15 najstarejših plavalk in plavalcev krškega kluba, ki so tako uspešno zaključili še eno plavalno sezono. Na poletnih državnih prvenstvih so bili usoešni tudi mlajši Celulozarji, deček Tim Bizjak je z državnega prvenstva, v konkurenci z leto starejšimi plavalci, domov prinesel srebrno medaljo na 100m hrbtno, mlajši deček Jan Kozole pa je priplaval do bronaste medalje na 50m hrbtno.