50. Pokal Krško 2021

 

V soboto je v organizaciji Plavalnega kluba Celulozar Krško  na Bazenu Brestanica potekalo jubilejno, že 50. plavalno tekmovanje za Pokal mesta Krško. Prireditev, ki poteka v sklopu praznovanj ob prazniku Občine Krško, se je udeležilo 200 mladih plavalcev iz celotne Slovenije. Žal je tekmovanje tudi letos krojil virus, tako da je potekalo brez prisotnosti gledalcev. V  čudovitem poletnem vremenu  so mladi tekmovalci prikazali odlične nastope, ob odlično pripravljenem bazenu ter zgledni organizaciji zagnanih volonterjev domačega kluba pa iz naših krajev odšli zadovoljni in z lepimi vtisi.

Na tekmovanju je nastopilo kar 31 “Celulozarjev”, ki so nastopili po svojih najboljših močeh in ob tem osvojili 4 odličja ter vrsto odličnih uvrstitev. Najuspešnejša sta bila Tin Babič s prvim mestom na 50m hrbtno ter drugim  na 50m prsno, Ema Menoni pa je zmagala na 100m hrbtno ter osvojila bron na 100m prsno. 

Z uvrstitvami med deseterico v svojih kategorijah se lahko pohvalijo Ana Menoni, Sara Dobnik, Tara Božović, Svit Lenartič, Luka Ferenčak, Anej Jurčič in Nejc Kranjc, z odplavanimi osebnnimi rekordi pa Lovro Kožar, Matija Strgar Kunej, Filip Lajkovič, Jakob Petrič ter Kaja Krušič. Posebno nagrado za najboljša domača tekmovalca v seštevku FINA točk sta letos osvojila Ema Menoni in Luka Ferenčak.

Posebne čestitke gredo tudi plavalcem, ki so včeraj prvič okusili čari plavalnega tekmovanja. Velja si zapomniti imena   Nal Bajc, Luka Draganja, Jakob in Krištof Račič ter Peter Špiler. saj se med njimi mogoče skriva nov krški plavalni up.

V upanju, da bo naslednje leto končno spet “normalna” tekma z gledalci, navijanjem in vsem, kar pritiče, se že sedaj veselimo 51.Pokala Krško.

rezultati