48. Pokal Krško / 7. razvojni pokal Slovenije

Praznik plavanja v Brestanici – 48. MM Krško v organizaciji Plavalnega Kluba Celulozar

 Na plavalni tekmi na bazenu v Brestanici se je pomerilo 346 plavalcev iz 21 slovenskih plavalnih klubov. Barve domačega plavalnega kluba Celulozar Krško je zastopalo 30 mladih plavalcev, ki so priborili devet odličij.

Minulo soboto je bil v Brestanici plavalni praznik. Kar 346 mladih plavalcev iz 21 klubov iz vse Slovenije se je, pod budnim organizacijskim vodstvom domačega Plavalnega kluba Celulozar, pomerilo na 48. MM pokalu Krško, ki je bil letos uvrščen v novoustanovljeni Razvojni pokal Slovenije, katerega cilj je nadaljnja popularizacija in razvoj plavanja mladih.

Prekrasna naravna kulisa je na čudovit sončni dan pričakala obiskovalce Brestanice in jim ponudila obilo užitka ob spremljanju bojev v bazenu. Še pred pričetkom tekme so se “Celulozarji” s spominskima pokaloma ob zaključku plavalne poti zahvalili vrsto let vodilnima krškima plavalkama Lari Jambriško in Karmen Zorič, po svečanem defileju pa je tekmovanje, ki je sodila tudi v sklop prireditev ob prazniku Občine Krško, odprl župan, mag, Miran Stanko.

Borbe v bazenu so bile kvalitetne, postavljenih je bilo kar nekaj najboljših rezultatov sezone. Odlično so se odrezali domači tekmovalci, ki so v veliki večini nastopov postavili svoje osebne rekorde, nekaj pa je takšnih, ki jih moramo posebej omeniti. Najprej Emo Menoni, ki je v kategoriji mlajših deklic do 10 let kar trikrat zmagala – zmagam na 200m prosto, 50m hrbtno in 50m delfin je dodala še drugo mesto na 100m prsno. Dvakrat je na zmagovalni oder stopil starejši deček Jan Kozole, ki je zmagal na 50m hrbtno in bil drugi na 50m prosto. Dve medalji si je med mlajšimi deklicami do 10 let priborila Sara Dobnik – bila je druga na 50m prsno in tretja na 100m prsno. V prsni tehniki na 50m si je bron priplaval deček Anej Krušič. Malo športne sreče je zmanjkalo plavalcema Aneji Arh in Svitu Lenartiču, ki sta s četrtim mestom na 50m prosto oz. 50m hrbtno pristala tik za stopničkami. Uvrstitve v deseterico najboljših so uspele Luki Ferenčaku, Gašperju Božoviču, Matiji Strgar Kuneju, Maši Vasiljevič ter mešanima štafetama mlajših (E.Menoni, S.Dobnik, L.Ferenčak, S.Lenartič ) in starejših (A.Arh, F.Resnik, J.Kozole, M.Vasiljevič) dečkov in deklic.

Čestitke za dobre nastope si zaslužijo prav vsi iz 30 članske domače zasedbe plavalcev, ki ohranjajo tradicijo plavanja v Krškem.

rezultati