46. mednarodni plavalni miting Krško 2017

Na bazenu v Brestanici je Plavalni klub Celulozar Krško v nedeljo organiziral 46. mednarodni plavalni miting Krško 2017. Na tradicionalnem plavalnem tekmovanju, ki sodi v sklop prireditev ob prazniku občine Krško, je sodelovalo več kot 150 plavalk in plavalcev iz 12 slovenskih klubov, med njimi tudi 39 domačink in domačinov.

Plavalke in plavalci domačega Celulozarja so zbrali 17 posamičnih medalj, Bizjak, Močnik, Kozole, Resnik pa so bili kot ekipa najhitrejši med fantovskimi štafetami v disciplini 4x50m prosto.

Štiri prva mesta (in eno drugo) je v Brestanici priplaval Tim Bizjak, dve zmagi in dve drugi mesti je zbral Jan Kozole, Jakob Močnik pa je zbral zmago, tri druga mesta in eno tretje. Na zmagovalni oder se je z drugim in tretjim mestom dvakrat povzpel Maj Zorko, edino medaljo v konkurenci deklic pa je na 100m prsno priplavala Vesna Vodeb.

V najboljšo deseterico uvrščenih so priplavali še Eva Dobnik, Aneja Arh, Lara Velkavrh, Anja Vrščaj, Gašper Božovič, Jan Germovšek, Miha Osetič, Jakob Rihter, Florijan Resnik in Tim Sokolovič, zelo blizu deseterici pa so bili še Maša Vasiljevič, Luka Ferenčak, Anej Krušič, Nejc Kapušin in Svit Lenartič, seveda pa velja pohvaliti tudi nastope ostalih, ki so odlično zastopali barve Celulozarja.

V seštevku najboljših treh rezultatov na tekmi sta bila za najboljša plavalca domačega kluba razglašena Tim Bizjak in Eva Dobnik.