Zimsko državno prvenstvo mlajših dečkov in deklic

V soboto in nedeljo je v Kranju potekalo Moštveno in posamično državno prvenstvo za mlajše dečke in mlajše deklice, naše klubske barve pa je zastopalo osem plavalcev.
Najuspešnejša je bila mlajša deklica Ana Menoni z dvema drugima mestoma v disciplinah 200m hrbtno in 100m prosto, tremi tretjimi mesti na 50m hrbtno, 100m hrbtno in 400m prosto v disciplini 200m prosto pa je bila tik pod stopničkami na četrtem mestu.
Z odličnim plavanjem je Ana podrla tudi dva klubska rekorda v kategoriji mlajših deklic in sicer v disciplinah 100m hrbtno ter 200m hrbtno.
Z dvema tretjima mestoma v mlajšem letniku se lahko pohvali tudi Jakob Račič, ki je bil na stopničkah v disciplinah 50 in 100m prosto. Med deseterico se je uvrstil še na 50m prsno s petim mestom in tremi šestimi na 200m prosto, 100m prsno in 200m prsno.
Blizu deseterice je bila z enajstim mestom fantovska štafeta 4x50m prosto v postavi Krištof Račič, Mihael Marolt, Tilen Robek in Jakob Račič.
Pohvale in čestitke za uspešne nastope na državnem prvenstvu pa si zaslužijo tudi Nal Bajc, Tristan Bunetič in Matic Kožar.
V skupnem seštevku pa so naši plavalci zasedli odlično trinajsto mesto.
S tem državnim prvenstvom je zimska sezona, ki je bila za naš klub več kot uspešna, zaključena.

Ana in Jakob

rezultati