Zimsko d.p.mlajših in starejših dečkov in deklic 2024, Koper

Od petka do nedelje je Koper gostil Zimsko moštveno in posamično prvenstvo Slovenije za dečke/deklice in ml.dečke/ml.deklice. V obeh kategorijah smo bili zastopani s po petimi plavalci, rezultati pa so bili odlični.

V kategoriji dečkov je bil najuspešnejši Nejc Kranjc, ki je postal državni prvak na 200m prosto, podprvak je bil na 400m prosto, v najdaljši bazenski disciplini 1500m prosto pa je bil tretji. V A finalu je nastopil še na 100m prosto kjer je zasedel peto mesto, z desetim mestom pa se je  med prvo deseterico uvrstil še na 50m delfin.

Med mlajšimi  deklicami je bila najuspešnejša Ana Menoni z naslovom državne prvakinje na 200m hrbtno, štirikrat je bila tretja in sicer na 50m prosto, 50m hrbtno, 100m hrbtno in 200m mešano, na 100m prosto pa je pristala tik pod stopničkami na četrtem mestu.

Na stopničke se je petkrat zavihtel mlajši deček Jakob Račič, ki letos tekmuje še z leto starejšimi plavalci tako, da je v mlajšem letniku osvajal diplome. Na 200m prsno in 50m prosto je bil prvi, na 50m prsno, 50m prosto in 100m prosto pa drugi. Med deseterico se je uvrstil s sedmim mestom tudi na 100m hrbtno.

Do bronaste medalje je priplavala štafeta mlajših dečkov na 4x50m prosto v postavi Matic Kožar, Tilen Robek, Mihael Marolt in Jakob Račič. To je po letu 2015 prva medalja v štafeti za naš klub!

V popoldanskih finalih se je izkazal tudi deček Tin Babič, ki je bil na 50m hrbtno, 100m hrbtno, 200m hrbtno ter 400m mešano peti, sedmi pa je bil na 100m mešano.

Do popoldanskega finala je priplaval tudi ml. deček Tilen Robek na 50m delfin, kjer je zasedel peto mesto.

Med deseterico se je dvakrat uvrstila tudi štafeta dečkov v postavi Nejc Kranjc, Tin Babič, Lovro Kožar in Krištof Račič in sicer na 4x100m mešano s sedmim mestom, ter z devetim na 4x100m prosto.

V skupnem seštevku moštvenega tekmovanja so v konkurenci 24 sodelujočih klubov mlajši dečki in deklice zasedli osmo mesto, v kategoriji dečkov in deklic pa dvanajsto mesto, kar je glede na število plavalcev, ki so zastopali naše klubske barve odličen rezultat.

rezultati