Veronika Kamnik 2024

V soboto je v Kamniku potekal 23. MM Veronika, udeležilo pa se ga je štirinajst naših plavalk in plavalcev iz prvih treh selekcij. Dopoldne so se plavale kvalifikacije za popoldanska finala v 50m disciplinah in direktna finala v 100m disciplinah, popoldan pa kot rečeno finala v 50m disciplinah.
Z dvema zmagama na 50 in 100m hrbtno se lahko pohvali kadetinja Ema Menoni, ki je bila na stopničkah z drugim mestom tudi na 50m prosto. Pri dekletih je med mlajšimi deklicami do medalje priplavala tudi njena mlajša sestra Ana Menoni, ki je bila druga na 100m hrbtno in delfin. Z zmagami se je ovenčal tudi mlajši deček Jakob Račič, ki je bil prvi na 100m prosto, drugi na 50m prsno ter tretji na 100m prsno in 50m prosto. Na najvišjo stopničko je stopil tudi deček Nejc Kranjc na 100m delfin, drugi je bil na 50m delfin ter tretji na 50m prosto. Z srebrnima medaljama sta odšla domov deček Tin Babič na 50m hrbtno in mlajši deček Mihael Marolt na 50m delfin, bron pa si je priplaval mladinec Matija Osetič na 100m prosto.
Čestitke za odplavane rezultate si zaslužijo tudi Maša Vasiljević, Anja Vrščaj, Jan Kozole, Lovro Kožar, Matic Kožar, Krištof Račič ter Tilen Robek.

rezultati