Multinations junior swimming meet Beograd 2023

Pretekli vikend je v Beogradu potekalo močno mednarodno plavalno tekmovanje pod nazivom Multinations Cup, katerega se je udeležilo 16 kadetskih reprezentanc iz Evrope. Slovenske barve je zastopala tudi predstavnica krškega “Celulozarja” Ema Menoni, ki se je v močni konkurenci odlično izkazala.

V soboto dopoldan je plavala v svoji paradni disciplini 200m hrbtno, kjer je osvojila odlično osmo mesto s časom 2.26,01 in s tem prinesla točke za moštveno točkovanje reprezentanc. Podatek, da je tretjo in deveto deveto uvrščeno plavalko ločila le sekunda pove zgovorno, kako so si bile plavalke blizu. V popoldanskem delu je bila del dekliške štafete 4x200m prosto s katero je osvojila enajsto mesto.

V nedeljo je plavala še 100m hrbtno ( 1.08,99 ) in 200m mešano ( 2.31,20 ), kjer je odplavala 18. oz. 15. rezultat. V obeh disciplinah je popravila osebne rekorde in tako uspešno zaključila še en reprezentančni vikend.

Ekipno je zmagala kadetska reprezentanca Grčije pred Turčijo in Poljsko, Slovenija pa je zasedla končno 12.mesto.

S tem tekmovanjem je Ema zaključila naporen mesec, saj je bila štiri vikende zaporedoma na zelo močnih tekmovanjih, prestala pa jih je z odliko ter potrdila, da so bila vsa odrekanja in trud na treningih poplačani.