Poletno državno prvenstvo za dečke in deklice 2021, Ljubljana

Od petka do nedelje je v Ljubljani na kopališču Kodeljevo potekalo moštveno in posamično državno prvenstvo za dečke in deklice. Celulozarji smo imeli na prvenstvu štiri predstavnike.
Najuspešnejša je bila Ema Menoni, ki je v mlajšem letniku trikrat stopila na tretjo stopničko v disciplinah 200m mešano, 200m hrbtno ter 100m prsno, obenem pa je bila v vseh šestih disciplinah, ki jih je plavala v treh dneh, udeleženka popoldanskih finalnih nastopov (1x A finale in 5x B finale) v katerem so plavali skupaj tako starejši in mlajši letniki.
V štirih finalih je nastopil tudi deček, Luka Ferenčak, ki je bil najuspešnejši v najdaljši disciplini državnega prvenstva na 1500m prosto, kjer je zasedel peto mesto.
V mlajšem letniku je nastopila tudi Sara Dobnik, ki je bila šesta, sedma in deveta v disciplinah 200m prsno, 100m prsno ter 50m prsno.
Za nastope in dosežene osebne rekorde si pohvalo zasluži tudi Nina Tomše.
Za nami je tako še eno državno prvenstvo, sledi pa še nastop najstarejših plavalcev, ki bodo nastopali na državnem prvenstvu od četrtka do nedelje na Ravnah na Koroškem.

http://www.pzsana.net/pzsana/tekma_klub.php?se=2021&ba=L&tek=37&klub=CK&fina=2021