Pokal Ribnice 2019

Minulo soboto smo že tradicionalno odprli plavalno sezono na 13. Pokalu Ribnice, kjer je naš klub zastopalo 12 plavalcev in plavalk. Tudi tokrat so se naši plavalci izkazali z odličnimi nastopi ter z nekaj uvrstitvami na zmagovalni oder.
Najuspešnejša je bila Ema Menoni, ki je bila dvakrat prva v disciplinah 50m hrbtno ter 100m mešano, ter druga na 50m prosto ter 50m delfin. Le na 50m prsno je ostala brez stopničk, kjer se je zavihtela na četrto mesto.
Na zmagovalni oder se je trikrat povzpel tudi Tin Babič. Na 50m prosto je bil drugi, v disciplinah 50m prsno in delfin pa je zasedel tretje mesto. Tako kot Ema samo v eni disciplini ni stopil na stopničke, saj je bil četrti na 50m hrbtno.
Blizu stopničk je bila tudi naša najmlajša tekmovalka Ana Menoni, ki je bila kar trikrat četrta, potrebno pa je tudi omeniti, da je plavala v kategoriji z eno leto starejšimi plavalkami.
Med deseterico so se uvrstili tudi Nejc Kranjc, ki je bil peti na 50m delfin, osmi na 50m prosto ter deveti na 50m hrbtno, Florijan Resnik je bil dvakrat osmi na 100m prsno in 100m delfin, Nina Tomše osma na 100m delfin, Svit Lenartič, osmi na 100m delfin, ter deseti na 100m hrbtno in Ožbe Pfajfar deseti na 50m hrtbno. Na deveto mesto se je uvrstila tudi štafeta 4x50m mešano/mix v postavi Lenarti, Tomše, Resnik in Vasiljević.
Odlično so nastopali tudi Maša Vasiljević, Anej Jurčič, Anej Krušič in Matija Marolt, ki so brez težav popravili osebne rekorde.