Pester plavalni vikend

Za nami je pester vikend, saj smo nastopali na kar treh tekmovanjih v Sloveniji in v sosednji Hrvaški. V pogonu je bilo trinajst plavalk in plavalcev iz prvih treh selekcij.
Kadeti, mladinci in člani so v soboto in nedeljo nastopali na Špelinem in Vesninem memorialu v Kranju, del druge selekcije je nastopil na Mednarodnem mitingu Sv. Krševan v Zadru, plavalci tretje selekcije pa na 1. Razvojnem pokalu – Memorialu Toneta Božiča v Mariboru.
V Kranju je bila najuspešnejša Ema Menoni, ki je v nedeljo v disciplini 400m prosto v svoji kategoriji osvojila prvo mesto medtem ko je bila v absolutni za las četrta. V soboto je do odličja priplavala tudi Maša Vasiljević, ki je bila v svoji kategoriji na 200m mešano druga. Pohvale za nastope si zaslužijo tudi Jan Kozole, Anej Krušič, ter Anja Vrščaj.
Tudi v Zadru smo se v močni konkurenci 500 plavalk in plavalcev izkazali z osvojenimi medaljami, ter lepimi uvrstitvami med prvo deseterico. Ana Menoni je bila med mlajšimi deklicami s tremi bronastimi medaljami na 200m prosto, 50 in 100m hrbtno naša najuspešnejša plavalka, ob tem je bila še četrta na 100m mešano. Na stopničke je stopil tudi starejši deček Nejc Kranjc, na 200m prosto je bil tretji, med deseterico pa se je uvrstil še na 100m delfin s petim mestom. S četrtim mestom na 100m hrbtno, petim na 200m hrbtno ter sedmim na 100m delfin se je izkazal tudi Tin
Babič, s sedmim mestom na 200m prsno pa se je med deseterico zavihtel tudi Lovro Kožar.
V Mariboru plavalci sicer niso posegli po odličjih, so pa si nabrali potrebne izkušnje, saj so Matic Kožar, Mihael Marolt in Krištof Račič prvič nastopili v disciplini 400m prosto, osebne rekorde pa so postavljali tudi v preostalih disciplinah. Pohvale za vzpodbuden nastop si zasluži tudi Tristan Bunetić.

rezultati Zadar

rezultati Kranj

rezultati Maribor