Memorial Jožeta Rebca in MM Kranj

Za nami je pester plavalni vikend, saj smo se v soboto z mlajšimi plavalci udeležili Memoriala Jožeta Rebca v Radovljici, v nedeljo pa s starejšimi še Mednarodnega mitinga Kranj.
Iz Radovljice smo se vrnili z enajstimi odličji in s kopico novih osebnih rekordov. Štirikrat je na stopničke stopila mlajša deklica Ana Menoni, bila je prva na 200m hrbtno, ki je bila obenem tudi memorialna disciplina in si je poleg odličja prislužila tudi pokal, druga je bila na 50m delfin in 50m hrbtno, ter tretja na 200m mešano. Trikrat je na najvišjo stopničko stopil mlajši deček Jakob Račič in sicer na 50m prsno in prosto ter 200m prsno; na 50m delfin pa je
bil četrti. Na stopničke sta se zavihtela tudi dečka, Nejc Kranjc in Tin Babič. Nejc je bil zmagovalec na 400m prosto, drugi pa na 800m prosto, še dvakrat pa je pristal tik pod odrom za zmagovalce s četrtim mestom na 50m prosto in 200m mešano, Tin pa je zmagal na 400m mešano in bil tretji na 200m mešano, četrti na 50m hrbtno ter šesti na 200m hrbtno.
Med deseterico so se v svojih kategorijah zavihteli še Lovro Kožar, Mihael Marolt, Krištof Račič in Tilen Robek, pohvale za osebne rekorde pa si zasluži tudi Matic Kožar.
V Kranju pa sta klubske barve zastopali dve dekleti in sicer kadetinja Ema Menoni ter mladinka Maša Vasiljević. Obe sta plavali v popoldanskih finalih, Ema je v A finalu na 200m hrbtno z osebnim rekordom 2.21,69 osvojila drugo mesto v absolutni konkurenci, na 50m hrbtno pa je bila v B finalu druga ter tako osvojila skupno deseto mesto. Na 400m prosto je Maša v B finalu zasedla osmo mesto in zasedla v absolutni konkurenci končno šestnajsto mesto.