Dr. Fig: Tim zmagal na 100m hrbtno in drugi na 100m delfin

Plavalke in plavalci krškega Celulozarja so v soboto sodelovali na močnem mednarodnem plavalnem mitingu v Kranju, jubilejnem 20. Boštjanovem dr. Figu. V konkurenci skoraj 450 plavalk in plavalcev so pred prihajajočimi državnimi prvenstvi pokazali odlične nastope, znova pa je zablestel deček Tim Bizjak.

Tim se je v dveh dopoldanskih predtekmovalnih nastopih na 100m delfin in 100m hrbtno uvrstil v popoldansko finale, kjer je na 100m hrbtno premagal vso konkurenco in slavil s časom 1:03.22. Odlično je nastopil tudi v finalu na 100m delfin, ko je s časom 1:05.55 osvojil 2. mesto. Nekaj stotink mu je zmanjkalo do 3. mesta na 100m prosto, ko je končal na 4. mestu, nastop v prsnem slogu pa je končal na 6. mestu.

V konkurenci dečkov sta nastopila tudi Jan Kozole in Maj Zorko, Jan je bil najboljši 12. na 100m hrbtno, Maj pa je najboljši rezultat (30. mesto) zabeležil na 100m prosto. Med deklicami je Aneja Arh najboljši rezultat odplavala na 100m prosto, Eva Dobnik in Anja Vrščaj pa na 100m prsno.

Mlajši dečki in mlajše deklice so nastopili v 50m disciplinah, v prvih 50 sodelujočih so se uvrstili Luka Ferenčak, Anej Krušič in Gašper Božovič, za nastope pa velja pohvaliti tudi ostale. V Kranju so plavali tudi Maša Vasiljević, Ema Menoni, Iva Pika Sirk, Sara Dobnik, Tin Babič, Nejc Kapušin, Anej Jurčič, Svit Lenartič, Matija Marolt, Ožbe Pfajfar, Florijan Resnik, Matija Strgar Kunej in Domen Šetinc.

Posebne pohvale pa si za svoje prvo sodelovanje na plavalnih tekmovanjih zaslužitaGašper Mikulanc in Miha Župevc. Želimo vam še veliko uspešnih treningov in tekmovanj!

Rezultati 20. Dr. Fig 2018