Celulozarji na 1. razvojnem pokalu v Ljubljani

V soboto so se plavalke in plavalci krškega Celulozarja v Ljubljani udeležili plavalnega tekmovanja za 1. razvojni pokal. Razvojni pokal je novost v plavalnem koledarju, tekmovanje je namenjeno najmlajšim plavalcem, da lahko na štirih razvojnih pokalih odplavajo čimveč različnih disciplin, ki jih doslej zaradi svoje starosti niso mogli plavati.

Tekmovanja so se udeležili plavalci druge in tretje selekcije. Najuspešnejša je bila Ema Menoni, ki je v svojem letniku trikrat posegla po medaljah. V disciplini 200 metrov prsno je bila tretja, 50 metrov hrbtno prva in 100 metrov prosto druga. V posebnem skupnem seštevku treh disciplin je zasedla prvo mesto.

Na stopničke se je enkrat zavihtela tudi njena sovrstnica, Sara Dobnik, ki je bila druga na 200 metrov prsno. Tekmovanje so s številnimi osebnimi rekordi zapustili tudi Gašper Božovič, Luka Ferenčak, Nejc Kapušin, Anej Krušič, Svit Lenartič, Matija Marolt, Matija Osetič, Miha Osetič, Ožbe Pfajfar, Florijan Resnik, Tim Sokolovič, Nina Tomše, Maša Vasiljević in Anja Vrščaj.

Plavalni klub Celulozar Krško