53. Pokal Krško 2024

Minulo soboto so naši pridni volonterji organizirali tradicionalni, že 53. po vrsti Pokal Krško, ki je zadnja leta tudi v sklopu šestih tekmovanj Razvojnega Pokala Slovenije za kategoriji mlajših ( do 12 ) in starejših dečkov in deklic ( do 14 let ), tudi letos pa v sklopu prireditev ob prazniku Mestne občine Krško. 

Kar 397 tekmovalcev iz Slovenije se je pomerilo na brestaniškem bazenu, ki so ga starši in prijatelji plavanja ob pomoči MO Krško, Zavoda za šport in mladino Krško ter številnimi sponzorji in donatorji, sodelovalo je tudi vreme, pripravili brezhibno.  Domači plavalci so jih za ves vloženi trud nagradili  s kar desetimi medaljami, tri so bile zlate, štiri srebrne in tri bronaste. Blesteli so mlajša deklica Ana Menoni, ki je zmagala tako na 200 prosto kot 200m hrbtno; mlajši deček Jakob Račič, prav tako z zmago na 50 prsno, srebrom na 50 prosto in bronom na 200 prosto; starejši deček Nejc Kranjc je bil srebrn na 200 prosto in bronast na 100 delfin, srebrni medalji sta si priplavala mlajša dečka Mihael Marolt na 50 prosto in Tilen Robek na 100 delfin. Bronasta  je bila še štafeta mlajših dečkov na 4 x 100 prosto v postavi Matic Kožar, Mihael Marolt, Tilen Robek in Jakob Račič. Najboljša domača predstavnika v seštevku treh najboljših rezultatov sta bila Ana Menoni in Nejc Kranjc ter si s tem priborila še pokal.
Odlično so nastopali tudi vsi preostali “Celulozarji”, tokrat jih je nastopilo kar 30, mnogi med njimi sploh prvič. Med najboljših deset so v svojih kategorijah priplavali še Babič Tin, Bregar Matija, Čamernik Andraž, Marolt Jakob in Zupančič Jakob, za odlične nastope in številne osebne rekorde pa si čestitke zaslužijo prav vsi.

Poskrbeli smo tudi za presenečenje in medse povabili nosilko srebrne olimpijske medalje iz Pekinga Saro Isaković, ki je podelila nekaj kompletov odličij najboljšim ter kopico avtogramov in bila dolgo časa na voljo za skupne fotografije z navdušenimi plavalci. 

Prireditev je res odlično uspela in prav vsi sodelujoči so povedali, da se v Brestanici odlično počutijo in zagotovo pridejo spet prihodnje leto! 

Posebna zahvala pa vsem, ki ste pri pripravi tekme sodelovali, sodnikom, donatorjem, sponzorjem, MO Krško in Zavodu za šport in mladino, brez katerih prireditve ne bi mogli izpeljati.