51.Mednarodni Pokal Krško 2022

Plavalni klub Celulozar je v soboto, 28. maja, organiziral že 51. Mednarodni Pokal Krško, plavalno tekmovanje za mlade plavalke in plavalce, katero je eno od šestih tekmovanj Razvojnega pokala Slovenije v plavanju, s katerimi Plavalna zveza Slovenije načrtno vzpodbuja vsestranski razvoj mladih plavalcev.  

Tekmovanje je vsako leto izvedeno v sklopu prireditev ob prazniku Mestne občine Krško. S pozdravnim nagovorom ga je odprl župan, mag. Miran Stanko. Plavalci so ga ob napovedanem slovesu z županske funkcije, za vso pomoč v letih županovanja, v znak zahvale simbolno obdarili.  

Kljub slabemu vremenu se je na brestaniškem bazenu zbralo kar 380 mladih plavalcev iz Slovenije in Hrvaške, posebej prisrčno so pozdravili mlade plavalce iz Ukrajine, ki so zatočišče pred vojno našli v Sloveniji in tu trenirajo.

V razburljivih bojih v bazenu je sodelovalo 24 »Celulozarjev«, po zaslugi sester Eme in Ane Menoni so osvojili 7 odličij, ob tem še vrsto odličnih uvrstitev. Edino zmago je domačinom priplavala Ema na 200 prsno, ob tem je bila tretja na 100 prosto in 50 hrbtno v kategoriji starejših deklic. Njena sestra Ana je osvojila kar 4 odličja, trikrat je bila druga na 50 delfin, 50 hrbtno in 400 prosto ter tretja na 100 prsno v kategoriji mlajših deklic. Odlična peta je bila Sara Dobnik na 200 prsno, Tin Babič prav tako 5. na 100 prsno, 6. na 50 delfin in 50 hrbtno, šesto mesto na 50 hrbtno je osvojila tudi Tara Božovič. Čestitke si zaslužijo prav vsi člani krške zasedbe, ki so v 59 nastopih odplavali kar 57 osebnih rekordov. Organizatorji vsako leto podelijo pokala za najuspešnejša domača tekmovalca, letos sta ga prejela Ema Menoni in Tin Babič. Udeleženci so pohvalili organizacijo tekmovanja in obljubili prihod tudi prihodnje leto. Zahvala za odlično pripravljeno tekmovanje gre poleg marljivih organizatorjev domačega kluba tudi sodnikom, Mladinskemu centru Krško za brezhibno pripravljen in urejen bazen v Brestanici, ter vsem sponzorjem in donatorjem.

rezultati