3. Razvojni pokal Celje 2023

V soboto smo se v Celju udeležili prvega letošnjega tekmovanja, ki je štelo za 3. Razvojni pokal in 5. Celjski pokal. Klubske barve je zastopalo trinajst plavalcev.

V dopoldanskem delu so nastopili plavalci mlajših kategorij. Med mlajšimi deklicami je po medaljah posegla Ana Menoni z drugim mestom na 200m hrbtno ter tretjim mestom na 100m prosto med deset pa se je še uvrstila z osmim mestom v disciplini 50m delfin. V kategoriji cicibanov si je zlato medaljo priplaval Jakob Račič v disciplini 50m prosto, na 50m delfin pa je bil peti. Med deseterico se je uvrstila tudi fantovska štafeta na 4x50m prosto v postavi Krištof Račič, Matic Kožar, Tilen Robek in Jakob Račič.

V popoldanskem delu so nastopili plavalci v kategoriji dečkov in deklic. V najdaljši disciplini dneva na 1500m prosto sta se najbolj izkazala Tin Babič z desetim mestom in Nejc Kranjc z enajstim.

Za odlične nastope in odplavane osebne rekorde si pohvale zaslužijo tudi Nal Bajc, Tristan Bunetič, Lovro Kožar, Mihael Marolt, Peter Špiler ter Urban Mešiček.

rezultati